Dawsongroup Polska Sp. z o.o.

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat naszych produktów? Odpowiemy na wszystkie Twoje pytania!

Skontaktuj się

Nasze profesjonalne komory od lat znajdują zastosowanie w wielu gałęziach przemysłu. Oferujemy urządzenia wysokiej klasy o szerokim zakresie temperatur, które w pełni spełniają wymogi sanitarne i weterynaryjne władz polskich i Unii Europejskiej. Nasze produkty są chętnie wybierane przez branżę farmaceutyczną, medyczną oraz laboratoria, zakłady produkcyjne, a także przez producentów mięs (głównie wołowiny), wędlin, sera oraz pieczywa. Nowoczesne urządzenia chłodnicze oraz wszystkie modele z opcją dokładnego kontrolowania temperatury znajdują obecnie zastosowanie również w branży inżynieryjnej, motoryzacyjnej, lotniczej czy chemicznej, ponieważ są w stanie stworzyć warunki izolowane w ekstremalnych warunkach otoczenia.

 

Nowoczesne rozwiązania dla laboratoriów

Stosujemy nowoczesne rozwiązania technologiczne, które umożliwiają wykonywanie testów laboratoryjnych – również testów stabilności – oraz przechowywanie próbek i osocza. Polecamy naszym klientom sprzęt, który może być wykorzystywany do badania zachowania materiałów i substancji w warunkach określonej wilgotności i temperatury. Nasze komory sprawdzają się również do badań krwi oraz w pomieszczeniach typu clean room o kontrolowanych parametrach środowiskowych. Z naszych urządzeń korzystają również przedsiębiorstwa, które dysponują mobilnymi powierzchniami produkcyjnymi.

 

Komory dla branży spożywczej

Komory chłodnicze to rozwiązanie niezbędne dla branży spożywczej. Urządzenia o odpowiedniej funkcjonalności i parametrach są cennym wsparciem w procesie dojrzewania mięsa i uszlachetniania wędlin oraz pasteryzacji i dojrzewania serów. Szokowe mrożenie, schładzanie i zamrażanie wspomaga codzienną pracę masarni,  zakładów przetwórstwa rybnego oraz branżę piekarniczą.

 

Co wyróżnia nasze urządzenia do chłodzenia i mrożenia?

Nieustannie wprowadzamy innowacje, by nasze produkty jeszcze lepiej odpowiadały aktualnym potrzebom rynku. Jesteśmy bardzo dumni z tego, że obecnie oferujemy rozwiązania z zakresu kontrolowanej temperatury działające w zakresie temp. od -60˚C do nawet + 85˚C przy zachowaniu niskiego poziomu hałasu.

Oferowane przez nas urządzenia mają wbudowany system monitoringu i rejestracji czasu pracy oraz system alarmowy, który włącza się w przypadku braku zasilania oraz zatrzaśnięcia w komorze – przy jednoczesnym włączeniu się mechanizmu, który umożliwia natychmiastowe otwarcie drzwi od środka. Wewnętrzne oświetlenie oraz gładka, antypoślizgowa podłoga ułatwiają załadunek oraz czyszczenie komory. 

Intuicyjny system monitoringu i rejestracji temperatury sprawia, że kontrolowanie  warunków, w jakich jest przechowywana żywność to prosta czynność. Co więcej, możemy dostosować parametry pracy każdego urządzenia do indywidualnych wymagań klienta. Dodatkowym atutem jest nowoczesny pojedynczy lub podwójny system chłodzenia, które charakteryzują się niskim poborem energii.

Na rynku wyróżnia nas: podwójny i w pełni bezpieczny układ chłodniczy Twin Sigma, zakres operacyjny pracy naszych komór, rozbudowana kontrola wilgotności oraz monitoring i ochrona danych zgodne z najnowszymi standardami.

W Dawsongroup Sp. z o.o. oferujemy duży wybór urządzeń dostosowanych do różnorodnych potrzeb i warunków, więc każdy klient na pewno znajdzie sprzęt dla siebie.

Mrożenie szokowe, schładzanie szokowe – innowacja w Twojej branży

Współczesny rynek stawia przed firmami coraz większe wyzwania. W przypadku wielu branż kluczowe znaczenie ma zachowanie świeżości i bezpieczeństwa produktów, a także optymalizacja czasu i kosztów. Dotyczy to również branży spożywczej.

Czym jest mrożenie i schładzanie szokowe?

To proces polegający na szybkim obniżeniu temperatury produktu do ściśle określonego poziomu. Szybkie obniżanie temperatury ogranicza ryzyko rozwoju szkodliwych bakterii i zapewnia bezpieczeństwo produktów. Proces ten powoduje, że kryształki lodu powstają w mniejszych rozmiarach, co zapobiega uszkodzeniu struktury komórkowej produktu. Dzięki temu zachowane zostają jego wartości odżywcze, smak i aromat. Warto wiedzieć, że technologia szokowego mrożenia i schładzania pozwala na znaczną oszczędność czasu w porównaniu do tradycyjnych metod. Takie rozwiązania są idealne dla branż wymagających najwyższej jakości zachowania świeżości, takich jak przetwórstwo rybne, mięsne oraz produkcja gotowych posiłków. Schładzanie szokowe, z kolei, stosuje się do szybkiego obniżania temperatury gotowych produktów, co jest niezbędne w procesach gastronomicznych oraz w produkcji żywności.

Dawsongroup Polska – Twój partner w technologii szokowego mrożenia i schładzania

Oferujemy szeroki wybór komór szokowego mrożenia i schładzania dostosowanych do różnorodnych potrzeb i warunków. Nasze urządzenia charakteryzują się wysoką jakością oraz innowacyjnymi rozwiązaniami. Dzięki precyzyjnemu kontrolowaniu procesów mrożenia, nasze komory szokowe zapewniają optymalne warunki dla szerokiej gamy produktów spożywczych: mięsa, pieczywa, owoców miękkich, po zaawansowane komponenty dla przemysłu farmaceutycznego i biotechnologicznego.

Zaufaj Dawsongroup Polska i wybierz technologię, która zapewni Ci bezpieczeństwo, oszczędność czasu i najwyższą jakość produktów.

Skontaktuj się z nami, aby dowiedzieć się więcej o mrożeniu i schładzaniu szokowym!